Sumer

http://history-world.org/sumeria.htm

Det sumeriska riket brukar kallas för civilisationens vagg.
Sumeriska riket uppstod för ca 6000 år sedan.
Sumerernas ursprung och språk är okänt och inte besläktat med någon känd civilisation. Sumer är det land som i Bibeln kallas Sinears land.

Skriftspråket
Sumererna uppfann skriftspråket som kallas för ”cuneiform” eller kilskrift på svenska.
Man har hittat mer än 300,000 levtavlor med skrift från de riken i mesopotaninen.
British Museum i London tar hand om ungefär 100,000 opublicerade cuneiform lertavlor med kilskrift.

Den sumeriska Kungalistan
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_King_List

Den stora floden
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_flood_myth

Zecharia Sitchin – unik sumer forskare
Zecharia Sitchin (Juli 11, 1920 – Oktober 9, 2010) föddes i Ryssland men flyttade till Israel som barn. Hans modersmål var hebreiska, men han var även hemmastadd med flera semitiska språk. Bland annat var han en av 200 forskare i världen som kan läsa de gamla sumeriska och babyloniska lertavlor som hittats i tusen- och åter tusentals, framförallt i Mellanöstern. Han grävde inte själv. Han kallades för en ”alternativ arkeolog”. Han åkte runt på museer runt om i världen och letar efter tavelfragment, texter och artefakter från denna tidiga sumeriska epok (10 000 – 6 000 år f Kr) för att lägga sitt teoretiska puzzel. Den första boken kom i mitten av 70-talet och sen dess har hans skrivit en mängd böcker som fördjupar temat. Skillnaden mellan Zecharia Sitchin och hans ”skola” och de traditionella arkeologerna, etnologerna, biologerna, teologerna m.fl. är att Sitchin läser både Gamla Testamentet och de gamla lertavlorna och skrifterna på originalspråken som faktiska och sanna historiska skildringar, som bara behöver förstås och tolkas utifrån sin kontext, medan de traditionella författarna genomgående kallar dem för fantasier, myter och legender.
Sitchins officiella hemsida heter http://www.sitchin.com/ Där finns information om hans böcker, artiklar m.m.

 http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/anunnaki/anu_13a.htm

 

Annunaki
Annunaki kom till jorden för 430000 år sedan

50 stycken Annunaki kom till jorden och deras ledare var Enki.

Sumerians and the Anunnaki
http://www.youtube.com/watch?v=uVidhmB0Fho&feature=related

http://www.philipcoppens.com/watchers.html

http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/anunnaki/anu_13a.htm#part

http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/anunnaki/anu_12.htm

Namnet “Anunnaki” kan betyda många olika saker [baserad på hebreiska tolkningar] – det är rikt med mening.

“En” är en förkortning för “anachnu”, som betyder “vi”

“En” betyder också “himlen”

“Naki” betyder “ren”

Så kan namnet betyda “Vi är ren” och “himlen är ren,” rena som i “ren”. “Ki” betyder “jord”, så “Vi är här på jorden.” “Himlen är på Jorden.” “Anu är här på jorden.” “Vi” är också tänkt som en kollektiv enhet, av källa.

De var lång, jätte, (på hebreiska ordet för jättarna är “Anakim”) och har också kallats Norden eller blondiner, även om inte alla av dem hade blont hår eller blå ögon. Det är lätt att se sin Lyran och Sirianska rötter i sitt utseende. De lyste också en gyllene färg. Deras symbol är den bevingade disken, som inte bara företräder deras rymdskepp, men också en symbol för förmågan hos anden att flyga gratis medan ihåg att det är klokt, gudomliga källa. Dessa Anunnaki senare kallades Elohim, och Nefilim (de som härstamma, kom ner). De var emellertid inte “” Elohim, men Elohim blev ordet som används för plural av Gud.

En av de Anunnaki ledare som inte hade någon tålamod för människor var EN.LIL. Enlil var prinsen av himmel och jord. Han var ansvarig för luftrummet var han chef för gudarna och Herre Sumer. Enki och Enlil var halvbröder genom samma fader, Anu, som var ledare för denna Anunnaki grupp. De hade också brottas med Marduk (en av Enki söner) som proklamerades den störste kungen av gudarna. Under senare år var symbolen för månskäran samband med Nanna / Sin (Enlil-och Ninlil son), som Sinai namngavs för, och som blev känd som Allah.

Inte långt efter uttåget, lämnade andra Anunnaki sina jordiska inflytande och deras hemligheter att omvandla guldet till den kraftfulla substans som låtit sin livslängd och andliga förmågor också försvunnit. Deras kunskap om livet hölls i händerna på mycket få som började missbruka den och blev girig. Sedan i tid, människor som mindes dog eller försvann.
http://www.hiddencodes.com/annunaki.htm

http://www.sherryshriner.com/books/sons_daughterss.htm

Shampoo
Ordet Shampoo sägs komma från den sumeriska roten Sha ‘Am empo som betyder ”sexy maker”. På den tiden skulle det ha varit en blandning av örter, rötter och flodlera.

Öl – Gudarnas dryck bior
De äldsta säkra spåren av öl kommer från skärvorna av en 7 000 år gammal sumerisk lerkruka som hittats i nuvarande Irak. I sprickor av kannan fanns spår av ölsten – kalciumoxalat. Man har också hittat babyloniska stentavlor från år 3 900 f Kr med inristade bestämmelser om öltillverkning, priser och försäljningstillstånd.

Källor
http://www.ping.de/sites/systemcoder/necro/info/

http://www.atlantisquest.com/Sifrala.html

http://www.crystalinks.com/vedic.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s