Omskärelse

Omskärelse, denna primitiva barbariska sed härstammar från den Egypten, i den degenererade tidsåldern, då kunskap övergått till tomma ritualer och gudadyrkan som upptog den större delen av människors tid.

Det äldsta kända beviset finns i prästens Ankhmahors grav i Sakkara som är ungefär 2 400 år gammal. Där finns en omskärelsescensom visar att ingreppet var smärtsamt. Mannen med kniven säger till assisteneten ”Salvan kommer att göra hnom gott. Håll i honom så att han inte faller.”

Egyptierna var det enda folket i världen som omskar män, skrev den grekiske historikern Herodotus ca 450 BC. Man vet att män omskars redan 2400 år BC, troligen tidigare då seden bygger på en myt att guden Ra omskar sig.

Den grekiske historikern Herodotus skrev ca 450 BC detta om egyptiernas omskärelse, efter att ha besökt Egypten.

Google översättning nedan från källan
http://excerpts.indepthinfo.com/herodotus-on-egyptian-culture

35. Folket också, i de flesta av sina seder och kunden, precis den omvända praxis jämfört med resten av mänskligheten. Kvinnorna deltar marknaderna och levererar, medan män kommer vara hemma vid vävstolen, och här, medan resten av världen fungerar väven upp i varpen [Detta har att göra med hur tyget vävs.] Den egyptiska väven går ner, kvinnorna bär också bördor på sina axlar, medan män bära dem på deras huvud. De äter sin mat ut genom dörren på gatorna, bakom ett nätverk för privat bruk till deras hus, vilket ger som skäl att det är opassande, bittert nödvändigt bör göras i hemlighet, har House motståndare inget opassande om det, bör ansiktet öppet. [En viss mängd hygeine kan ha bidragit till att förhindra denna sjukdom i tätbefolkat område.] En kvinna kan inte göra det prästerliga ämbete, antingen för gud eller gudinna, gick till både män är präster, inte Sons Neath föräldrarna Support om de inte väljer, Hus döttrar måste, oavsett om de väljer.

36. I andra länder prästerna har långt hår, och samla huvudet är rakad, håll det är brukligt, i sorg, för de nära relationer som deras hår för att stänga: Den egyptiska, som bär vårt hår vid någon annan rädsla, när de förlorar en relativt Låt deras skägg och håret på huvudet växer lång. [Den rakade huvudet kan ha att göra med förbränningen av klimatet.] Alla andra män passerar sin lever åtskilda från djuren, de egyptiska djur alltid har leva med dem. De är de enda människorna i världen – men de minst, och som sådan har den praktiska Rocky H. Lear – Vem använde. När de skriver ordern beräknas istället för att gå, liksom den grekiska, från vänster till höger, flyttar de sin hand från höger till vänster, och de insisterar, trots går det att de satt Gå till höger, och satt med den grekiska Gå till upp till vänster. De har två typer av skrivande kan skilja, en av som kallades att överväga det, den andra vanliga.

37. De är religiösa till överskott, stavas bortom någon annan ras av män. Prästerna från drink? Brazen koppar, som de skura varje dag. Där gjorde han ett undantag från denna praxis. De bär klänningar inlägg, som de särskilt noga med att alltid ha färska tvättas. De omskurna precis till förmån för renlighet, överväger det bättre att vara rent överilat comely. Prästerna Shaw Hela kroppen varannan dag, som inte kan tillåtas eller andra smutsiga sak att hålla sig till dem så snart de är engagerade i tjänst av gudarna. Deras livsmiljö är helt och hållet av tjänster och deras skor av papyrus anläggningen. [Återigen det förmedlar renlighet, särskilt för präster. Rengöring är en vanlig ritual bland religionen så många tecken på att rena kroppen och anden, innan kontakt med gudar eller Gud. Det är framträdande i judendomen, och återspeglas i den kristna säga, ”Renlighet är bredvid gudsfruktan.”] De mäter två gånger dagligen i kallt vatten, och två gånger varje natt, förutom de noterar, så att talare, tusentals ceremonier.

Läs mer
http://web.comhem.se/gunnar.staldal/v-artiklar-z-011-stympad-mansklighet.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s