Läs mer

Man kan påstå att all världen samlade kunskap finns på Internet. Det finns oändligt mycket att läsa. Mycket är inte översatt til svenska. Det finns ju bara 9 miljoner som talar svenska, men mer än 500 miljoner som talar engelska. Så det mesta materialet är skrivet på engelska.
Vill du läsa mer om och i de skrifter som legat till grund för dessa websidor så kan vi rekommendera nedan sidor på svenska.

Dokumentärfilmer online
Här kan du se tusentals dokumentärfilmer på engelska online
http://topdocumentaryfilms.com/category/science-technology/
http://topdocumentaryfilms.com/category/mystery/
http://topdocumentaryfilms.com/category/religion/

Sumerernas 6000 år gamla skapelseberättelser
Över 300 000 lertavlor med skrifter från sumererna och babylonierna har hitintills.  Den assyriske kungen Ashurbanipals palats som upptäcktes år 1849 innehöll över 30000 lertavlor. Bland dem den sumeriska skapelseberättelsen Enuma Elish, som beskriver hur Annunaki, som betyder ”de som kom från himlen till jorden” kom till jorden för att leta mineraler. Dessa varelser från himlen, de skapade människan, Homo Sapiens för att de behövde gruvarbetare. Den stora floden beskrivs och hur ”gudarna” hjälpte den bibliske Noah att bygga en stor båt för att undkomma den stora floden.
Den sumeriska Kungalistan listar alla sumeriska kungar under över 800 000 år.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_King_List
Enuma Elish på engelska
http://www.sacred-texts.com/ane/enuma.htm

Människan skapas av människor från rymden
Det finns nästan 300 skapelseberättelser som beskriver hur ”gudar” kommer från himlen till jorden och hur de skapar människan till sin avbild. Alla berättelser innehåller historier om Floden och jättar. Här är en sammanställning av några berättelser.
http://www.svenskagnostiskabiblioteket.se/Kapitel5.htm

Människan i vetenskapen
Homo Sapiens har bara existerat i cirka 200 000 år, vilket är påvisat inom genforskningen genom mutationshastigheten i mitokondrieti kvinnans DNA.
Inom arkeologin är det äldsta fossilet av männsika är 195000 år gammalt och har hittats vid floden Omo i Etiopien.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ut_ur_Afrika-hypotesen

Enoks bok – Av kyrkan en förbjuden skiften
År 1773, spred sig ett rykte om en kvarvarande kopia av Enoks bok fanns i Etiopien. Det fick den skotske forskaren James Bruce att bege sig till Etiopien. Bruce hiitade inte bara en, utan tre etiopiska kopior av boken som hade bevarats av etiopiska kyrkan. Han tog böckerna tillbaka till Storbritannien och när dr. Richard Laurence 1821, en hebreisk professor i Oxford, gjort den första engelska översättning av arbetet, fick den moderna världen en första glimt av Enoks förbjudna mysterier. Boken beskriver tiden innan den stora syndafloden hur ”obervatörer” kommer från himmelen och skapar människan. Syndafloden är för övrigt en felöversättning från tyskan runt år 1520 .
http://www.livius.org/ei-er/enoch/enoch.htm

Enoks bok översatt med tolkningar.
http://www.svenskagnostiskabiblioteket.se/Enoksindex.htm

Enoks bok i 6 olika översättningar.
http://enoksbok.se/

Dödahavsrullarna
Dödahavsrullarna en samling handskrifter som hittatades i Qumran, år 1947 av en herdepojke som kastade sten i en grotta och hörde hur det krasade. I grottan fann man krukor med skrifter som kunde dateras kring vår tideräknings början. Senare har man funnit skrifter i ytterligare tio grottor. Totalt har skrifter återfunnits i 900 dokument, även Enochs bok. År 2001 var samtliga Qumranskrifter översatta. http://www.piney.com/DSSIndex.html

Nag Hammadi – De av kyrkan förbjudna skifterna
En decemberdag 1945, nära staden Nag Hammadi i Övre Egypten, hittade en arabiska bonde stort rött lerkärl när han grävde. Lerkärlet innehöll mer än ett dussintal gamla papyrusböcker med 52 texter som var inbundna i brunt gyllene läder. Det var nästan 2000 år gamla texter, som troligen gömdes i ett kärl runt år 390 av munkar från ett kloster i närheten av St. Pachomius, för att undvika förstörelse från den uppväxande ortodoxa kyrkans  kyrkofäder som Iraeneus och Tertullianus på 200-talet, i dess våldsamma försök att utplåna som de ansåg alla irrläror och allt kätteri. 
http://www.svenskagnostiskabiblioteket.se/ 

Sammanställning av tidiga kristna texter
Härkan du på engelska läsa texter från Nag Hammadi, Dödahavsrullarna och andra texter i uppskattad kronologisk ordning.
http://www.earlychristianwritings.com/index.html

Martinus -Det Tredje Testamentet
Martinus var en dansk filosof som fick en kosmisk insikt och skrev det han kallade ”Det Tredje Testamentet” Det är totalt sju stycken böcker som omfattar tusentals sidor.
http://www.martinus.dk/sv/startsida/

Veda skrifterna
De indiska Veda skrifterna har bevarats genom muntlig recitation av verserna genom årtusenden.
Dr Vartak i Pune, Indien har ägnat årtionden av sitt liv i tolkningen av de poetiska verserna. Summering av hans slutsatser finns att läsa i PDF format på Dr Vartaks hemsida.
http://www.drpvvartak.com/downloads.asp

Bibeln – felöversatt på svenska
Bibeln är världens mest spridda bok. Översatt till mer än 2000 olika språk. Tyvärr så har man medvetet felöversatt den hebreiska originalskriften. I den hebreiska texten har Gud flera olika namn, Elohim, Adonai, Jahve, men i den svenska översättningen så översätts alla med Herren. Läser man bibeln med ”moderna ögon” ser man att det var människor som kom till jorden och skapade människan. Jetflygplan och helikoptrar förekommer också när man tolkar profeternas uppenbarelser.
På denna sida kan du jämföra svensk, engelsk och hebreisk översättning.
http://bibeltemplet.net/bibelnonline/

Koranen
Koranen är islams heliga skrift. Islams Gud Allah är samma Gud Jehova, som Abraham och Moses har i Gamla Testamentet. Det frangår tydligt i Koranens sura 2:53. 
Koranen på arabiska tillsammas med engelsk översättning
http://www.muslimaccess.com/quraan/arabic/001.asp
Koranen översatt till svenska
http://www.underkastelse.org/koranen/koran_sv.html
Islamkritiska fakta med citat från Koranen.
http://www.allahuakbar.se/fakta-om-islam/

Zoroaster
Zand, den förste Zoroaster levde för 10000 år sedan i staden Is-Shlan-doen, nära den nuvarande staden Shustar i Persien.
http://tenets.parsizoroastrianism.com/zor33.html
http://saga.parsizoroastrianism.com/chaptr33.html
http://www.indiadivine.org/audarya/vedic-astrology-jyotisha/578523-edgar-cayce-persian-astrology-part-1-a.html
http://www.avesta.org/avesta.html

Sacred Texts
Sacred Texts är världens största fritt tillgängliga arkiv, med mer än 1200 böcker online om religion, mytologi, folklore och den esoteriska på Internet. Nedan är länken till böcker om Atlantis.
http://www.sacred-texts.com/atl/index.htm

Dessa två böcker finns att läsa på Sacred Texts

A Dweller on Two Planets” en bok av Frederick S. Oliver, som färdigställdes 1886 och utgavs 1905, 6 år efter författarens död.
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Dweller_on_Two_Planets

Atlantis: The Antediluvian World är en bok av Ignatius L. Donnelly som publicerades 1882.
http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantis:_The_Antediluvian_World

Tao Te Ching
Den store kinesiske filosofen Lao Tzu, född i 604 BC, talade ofta om de gamla mästarna och deras djupa visdom. Han skrev den berömda boken Tao Te Ching, förmodligen den mest populära bok som någonsin skrivits på kinesiska. När han slutligen lämnade Kina, nära slutet av sitt mycket långa liv, reste han till det västra till den legendariska land Hsi Wang Mu. Enligt den urgamla kineserna var detta högkvarteret för de gamla mästarna.
http://www.sacred-texts.com/tao/index.htm

Esoterisk litteratur
http://www.esotericscience.org/index.htm

Fornnordisk religion
http://vrilology.org/index.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s