De utvalda

Religionerna och utövarna har en hel del att förklara.
Heter Gud Allah, Jahve, Jehova, Gud, Ahuramazda, Brahma, Anu, Krishna eller något annat och varför?
Är Gud en maskulin eller feminin varelse och varför?
Har de olika gudarna olika egenskaper och budskap och varför?
Har vissa människor direktkontakt med Gud genom någon slags telepati eller hör de sin egen röst i huvudet?

De utvalda !
Har Gud satt någon religion, folkgrupp eller ras som bättre än någon annan och i så varför?
Hitler ansåg att den Ariska rasen var bättre och överlägsen andra. Ni vet hur det gick. Västerlandet har fortfarande en kollektiv skam för Hitlers illdåd.

Det utvalda folket
Guden Jahve sig och sade till det judiska folkets förfader Abram att byta namn till Abraham och låta alla framtida män i all framtid omskära sig. Detta var villkoret för att Jahve skulle beskydda den judiska folkstammen i all framtid. Så utsågs det judiska folket av Guden Jahve att vara Guds utvalda folk.
Det finns väl inget folk som varit så avskytt och förföljt i historien som judarna.

Den utvalda religionen
Den arabiske stamledaren Muhammed fick en uppenbarelse i form av ärkeängeln Gabriel. Guden Allah förmedlade genom Gabriel verser till Muhammed som senare skrevs ner i Koranen. Koranen är den sista av Allahs skrifter och är indelad i 114 suror (kapitel) som är olika långa. Koranen är en av de viktigaste källorna i islams lära. Den skyddar de tidigare judiska källorna och vidmakthåller den eviga sanningen i monoteismen. Muhammed är Allahs utvalda sista profet och den som lämnar Islam bestraffas med döden enligt sura 17, vers 35 (17:33) Islam tillåter inte tanke eller trosfrihet.
Framtiden får utvisa hur avskydd islam blir.

Den utvalda rasen
Nazism är en politisk lära som var grunden för det tyska nazistpartiet NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Ledaren var Adolf Hitler och hade makten i Tyskland 1933–1945. De starkaste människorna överlevde och var dom som förtjänade makten. Inom nazismen trodde man att den ariska rasen var utvalda till att styra världen. Alla andra raser anseddes att vara mindre värda. Judarna var anledningen till allt ont i samhället enligt nazisterna så dom ville förinta judarna. Nazimen var emot demokrati, de ville hellre ha en stark ledare som bestämde. Under den tiden då nazisterna hade makten så var Tyskland en diktatur. Nazisternas politik  ledde så småningom till att Hitler startade andra världskriget 1939. Tyskland förlorade kriget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s