Intolerans och förföljelse

Kristna är idag den mest förföljda religiösa gruppen i världen och enligt en ny rapport är de snart utrotade i Mellanöstern på grund av intoleranta muslimer.

http://www.worldwatchlist.us/world-watch-list-countries/

Rapporten, som författats av tankesmedjan Civitas med titeln “Christianophobia”, menar att politiker har varit blinda för den grad av våld kristna utsätts för i Afrika, Asien och Mellanöstern. Det vanligaste hotet mot kristna i världen är militant islamism, något som ofta ignoreras av rädsla för att kritiken ska ses som “rasism”.

Konvertiter, som valt bort islam, riskerar dödas i Saudiarabien, Mauretanien, Iran och Irak och i andra länder i Mellanöstern riskerar de utsättas för stränga straff.

I rapporten konstaterar man också att det generellt är accepterat att många religiösa grupper utsätts för diskriminering och förföljelse i någon grad. Vad som däremot är mindre känt är att kristna är mer utsatta någon annan grupp. Man uppskattar antalet kristna i världen som trakasseras eller förtrycks på grund av sin tro till 200 miljoner, eller tio procent av världens kristna.

I många förtryckarregimer ses kristendomen som en västerländsk trosbekännelse som kan användas för att underminera dem. Statlig fientlighet mot kristendomen är särskilt utbredd i Kina, där fler kristna fängslas än i något annat land. Ma Hucheng, rådgivare åt den kinesiska regeringen, hävdade i en artikel från 2011 att USA understödjer den protestantiska kyrkans spridande i landet med politisk dissidens som syfte.

Lejonparten av förföljelserna av kristna begås dock i länder där islam är den dominerande tron. Uppskattningsvis har mellan hälften och två tredjedelar av kristna i Mellanöstern antingen flytt eller dödats under de senaste 100 åren och man menar att risken för att kristna på sikt kommer att utrotas från området är överhängande.

Rapporten visar att länder med muslimsk dominans utgör tolv av 20 länder klassade som “icke-fria” baserat på religiös tolerans.

The Telegraph

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s