Byggnadsteknik

Megaliter – enorma stenkonstruktioner
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_megalithic_sites

http://talc.site88.net/mega.htm

Egypten Pyramiderna

Video om pyramdernas konstruktion och dess hemligheter.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ooy2LTJoMVM&NR=1

Påskön – Rapa Nui – Wall

Peru – Cusco – Wall

Peru – Ollantayambo

Peru – Sacsayhuamán

Sacsayhuamán i Peru, på en höjd av 3.701 meter över havet, är ett muromgärdat komplex vid den norra utkanten av staden Cuzco, Peru, forna huvudstaden i Inkariket. Komplexet är så många andra Inka konstruktioner gjorda av stora polerade torra stenmurar. Varje sten är omsorgsfullt kapad för att passa ihop tätt utan murbruk, så tätt att ett papper eller ett rakblad inte får plats mellan stenarna. Denna oregelbundna pussel form och sedan staplade tillsammans i sådan perfekt precision gör att de är jordbävningssäkra. Stenarna kan väga upp till 360 ton, men fraktades från över 35 kilometer avstånd med något okänt transportsätt. Det finns idag ingen känd teknik som skulle kunna forma stenar på detta sätt och lyfta upp dem i luften och stapla stenarna ovanpå andra massiva stenar. Men Atlantiderna kunde göra detta för 30 000 år sedan, som tillflyktsort innan den Stora Floden inträffade.

Peru – Maccu Picu

Libanon – Trilithon vid Baalbek

Den Trilithon är bara din vanliga gamla vardag tempel till gudarna i Libanon. Det är inte så spännande, förutom att templet är byggt på tre stenar som är några av de mest massiva bitar av byggmaterial i världen. De tre stenarna som används i templet bas åtgärd 290 meter lång och 160 meter bred och vikt en häpnadsväckande 750-800 ton vardera. I närheten, i ett stenbrott, ligger en oanvänd sten som väger 1200 ton. Det är vikten av 3 passagerare flygplan. Hur gjorde dessa gamla murare (kanske romersk, men spekulerat att vara mycket äldre än den romerska ockupationen) klippa, transport och lyft dessa massiva stenar ovanpå andra stenar som väger 350 ton vardera?
http://thehobgoblin.blogspot.se/2011/08/baalbek-celestial-wanderings.html

Palpa Flat Mountain

En annan mysterium Nazca är slättoppade berg några miles away från linjerna i Nazca. Högt över slätten, och som innehåller några av de tjockare linjerna, det finns ett enormt berg med en helt plan topp. Det är mycket möjligt att toppen av detta berg var helt klippt av med något (eller någon) för att göra denna plan yta att skära fler linjer på. Men ingen skräp från denna jord rörelse finns spridda runt berget

Peru – Nazca linjerna
Den verkliga historien bakom Nazca linjerna i Peru är inte de stora formerna av apor och kolibrier som får de glada turister. Sant, kan deras syfte inte förklaras lätt, men vi vet hur de gjordes: du räkna ut en form och gräva tills du kommer till de olika färgade rock. Vad är verkligen intressant är de raka linjerna kors och tvärs över slätterna. Dessa stretch för upp till 15 miles i vissa fall, men är fortfarande helt rakt hela vägen över. En teori är att insatser var anslutna vid vardera änden med något sträckt över, och dessa insatser har till och med ”hittade”, men kol daterats till efter tiden raderna ansågs ha tagits. Dessutom, vad produceras av antika peruanska folk och sedan sträcks för över en mil? Och bara förstås som en rak linje från luften?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s